Termeni şi condiţii

Vizitarea, folosirea sau comandarea produselor vizualizate pe site-ul dusintors.com implică acceptarea Termenilor şi Condiţiilor de utilizare ce sunt detaliate mai jos. Pentru folosirea în bune condiţii a site-ului, vă recomandăm să citiţi cu atenţie această secţiune.

Site-ul dusintors.com este administrat de TOMOTOFOTO SRL, cu sediul B-Dul Chişinău, Nr.77, Bl.A13, Sc.1, Et.7, Ap.24, Bucureşti, România, înregistrat la Registrul Comerțului București cu numărul J40/6301/2023, cod unic de înregistrare 47919559.

Site-ul dusintors.com, numit în continuare şi Serviciu, este prezentat „aşa cum este” („as is”), fără nicio garanţie, obligaţie sau răspundere faţă de utilizatorii finali sau faţă de terţi, cu excepţia obligaţiilor prevăzute de legislaţia în vigoare.

TOMOTOFOTO SRL păstrează în totalitate şi în mod unilateral dreptul de a adăuga, şterge, modifica, folosi toate materialele, datele şi informaţiile conţinute la orice moment de Serviciu, inclusiv cele adăugate de utilizatorii finali sau asociate comportamentului lor în cadrul Serviciului.
Utilizator final este orice persoană care accesează orice pagină sau resursă din cadrul Serviciului, indiferent dacă este sau nu utilizator înregistrat.
Drepturile de autor pentru acest site sunt deţinute de TOMOTOFOTO SRL, niciun material conţinut neputând fi reprodus integral sau parţial fără acordul scris prealabil.
Detaliile produselor, proiectelor, evenimentelor şi serviciilor TOMOTOFOTO SRL prezentate în cadrul Serviciului sunt oferite cu titlu informativ şi pot suferi modificări neanunţate.
De asemenea, imaginile, clipurile video şi celelalte resurse media sunt prezentate în cadrul Serviciului cu titlu de exemplu.
Prin accesarea Serviciului, utilizatorul final se angajează să nu creeze nicio daună sancţionată ca atare de legislaţia română către TOMOTOFOTO SRL sau către oricare persoană fizică sau juridică. La crearea sau actualizarea unui cont de utilizator înregistrat, utlizatorul final se angajează să introducă şi să menţină datele sale de identificare complete şi corecte.
Aceşti Termeni şi Condiţii de folosire se aplică pe termen nelimitat de la prima accesare a Serviciului. Ei pot fi modificați de TOMOTOFOTO SRL în orice moment, fiind recomandat ca utilizatorul să verifice la fiecare accesare versiunea curentă, marcată prin «Data ultimei modificări».

 

DEFINIȚII SI TERMENI

Bunuri și Servicii – orice produs sau serviciu listat pe Site, inclusiv produsele și serviciile menționate în Comandă, care urmează a fi furnizate de Vânzător, Cumpărătorului ca urmare a Contractului încheiat.
Campanie – acțiunea de a expune în scop comercial, un număr finit de Bunuri și/sau Servicii având un stoc limitat și predefinit, pentru o perioadă limitată de timp stabilită de Vânzător.
Client – orice persoană fizică ce are vârsta peste 16 ani sau persoana juridică ce obține acces la conținut, prin orice mijloc de comunicare pus la dispoziție de TOMOTOFOTO (electronic, telefonic, etc) sau în baza unui acord de utilizare existent între părți.
Cont – secțiunea din Site formată dintr-o adresă de mail și o parole care permite Cumpărătorului transmiterea Comenzii și care conține informații despre Cumpărător și istoricul lui în Site (comenzi, facturi fiscale, etc.). Utilizatorul este responsabil și se va asigura că toate informațiile introduse la crearea Contului sunt corecte, complete și actualizate.
Consumator – orice persoană fizică sau grup de persoane fizice constituite în asociații, care cumpără, dobândește, utilizează ori consumă produse sau servicii în afara activității profesionale;
Comerciant – persoana fizică sau juridică autorizată să desfășoare activități de comercializare a produselor și serviciilor de piață;
Comerț cu ridicata/de gros – activitatea desfășurată de comercianții care cumpără produse în cantități mari în scopul revânzării acestora în cantități mai mici altor comercianți sau utilizatori profesionali și colectivi;
Comerț cu amănuntul/de detail – activitatea desfășurată de comercianții care vând produse, de regulă, direct consumatorilor pentru uzul personal al acestora;
Comandă – acțiunea în sine de cumpărare validată de un document electronic ce intervine ca formă de comunicare între Vânzător și Cumpărător prin care Cumpărătorul transmite Vânzătorului, prin intermediul Site-ului intenția de a achiziționa Bunuri și Servicii de pe Site.
Contract – reprezintă contractul la distanță încheiat între Vânzător și Cumpărător, fără prezență fizică simultană a părților.
Conținut – reprezintă toate informațiile de pe site care pot fi vizualizate sau accesate prin utilizarea unui echipament electronic; conținutul oricărui e-mail trimis Cumparătorilor de Vânzător prin mijloace electronice sau orice alt mijloc de comunicare disponibil; orice informație comunicată prin orice mijloc de către un angajat/ colaborator al Vânzătorului, Cumpărătorului, conform informațiilor de contactare, specificate sau nu de către acesta; informații legate de bunurile și/sau serviciile și despre tarifele practicate de Vânzător într-o anumită perioadă; date referitoare la Vânzător, sau alte date privilegiate ale acestuia.
Comentariu – apreciere sau observație, pe marginea unui produs, postări, Review sau a unui alt comentariu.
Comunicare Comercială – orice tip de mesaj trimis (mail/SMS/ telefonic/ mobile push etc.) conținând informații generale și tematice, cu privire la produse similare sau complementare cu cele care au fost achiziționate, informații cu privire la oferte sau promoții, referitoare la Bunuri și Servicii adăugate în secțiunea “Coșul meu” sau secțiunea “Favorite” precum și comunicări comerciale de tipul cercetări de piață și sondaje de opinie.
Cumpărător – orice persoană fizică de peste 16 ani sau persoana juridică sau orice entitate juridică care își face un Cont în Site și efectuează o Comandă.
Coșul de cumpărături – secțiune din site care permite Cumpărătorului să adauge bunuri sau servicii pe care dorește să le achizitioneze la momentul adăugării sau la un moment ulterior. În cazul în care acestea nu sunt achiziționate la momentul adăugării prin efectuarea Comenzii, Cumparatorul va beneficia de serviciul oferit de către Vânzător de urmărire a Bunurilor și Serviciilor prin primirea de Comunicări Comerciale din partea acestuia.
Plata cu un click – serviciul de plată prestat de procesatorul de plăți integrat în Site, pus la dispoziția Clienților, Utilizatorilor sau Cumpărătorilor prin intermediul Site-ului în vederea efectuării unei plăți cu cardul on-line.
“Preț de Vânzare” reprezintă contravaloarea Bunului, pretinsă și solicitată de către Vânzător, Cumpărătorului/Clientului/Utilizatorului, evidențiată corespunzător acestora în pagina de produs din Site. Vânzătorul poate afișa distinct, într-un mod vizibil, cuantumul valoric al diferenței dintre Prețul de Vânzare și PRP sau diferența valorică ori procentuală dintre Prețul de Vânzare și Prețul Tăiat. Prețul de Vânzare este valabil în limita stocului disponibil al Bunului/Serviciului.
Site – magazinul online găzduit la adresa web dusintors.com.
Specificații – toate caracteristicile sau informațiile Bunurilor și Serviciilor așa cum sunt precizate în descrierile acestora.
Tranzacție – încasarea sau rambursarea unei sume rezultată din vânzarea unui Bun sau Serviciu de catre, prin utilizarea serviciilor procesatorului de carduri agreat de Vânzător, indiferent de modalitatea de livrare.
Utilizator – orice persoană fizică de peste 16 ani sau persoana juridică înregistrată pe site, care și-a dat acordul cu privire la clauzele specifice site-ului din sectiunea Termeni și Condiții prin finalizarea procesului de creare a Contului.
Vânzător – S.C. TOMOTOFOTO SRL

Comanda şi plata

Pentru a comanda produsele noastre este necesar să vă înregistraţi pe site-ul nostru şi să ne oferiţi toate informaţiile pentru întocmirea facturii fiscale conform cu legislatia in vigoare. Preţurile de pe site-ul dusintors.com includ Taxa pe Valoare Adaugată. Pretul si modalitatea de plata sunt specificate in Comanda.

Plata produselor şi serviciilor se poate face prin următoarele metode:

a) ramburs, la primirea comenzii online,
b) online cu cardul, in conditii de siguranta deplina cu confirmare 3DSecure, in momentul formularii comenzii. Cardurile acceptate la plata sunt cele emise sub siglele VISA (Classic si Electron) si MASTERCARD (inclusiv Maestro), iar procesatorul de plati cu care colaboram este Netopia Payments SRL.

Reducerile
Politica prețurilor/reducerilor de pe site este stabilită în totalitate de către TOMOTOFOTO, iar prețul de cumpărare este cel afișat în momentul lansării comenzii.
Toate promoțiile prezente în site sunt valabile în limita stocului disponibil.

Livrarea
Livrarea se face numai pe teritoriul României la adresa specificată de dumneavoastră. Vă rugăm să indicaţi adresa la care puteţi fi găsiţi și intervalul orar în care sunteți disponibil. Cheltuielile de expediţie sunt separate şi nu se regăsesc în preţul afişat în dreptul produselor de pe site-ul nostru.

Comenzile sunt procesate şi livrate de luni până vineri, cu excepţia sărbătorilor legale. Comenzile primite după ora 12:00 vor fi procesate şi expediate în ziua următoare. Comenzile primite in ziua de vineri, după ora 12:00 vor fi procesate luni, săptămâna următoare. Termenul de livrare începe odată cu primirea email-ului de confirmare a comenzii. TOMOTOFOTO SRL nu este responsabil pentru întârzierile neprevăzute. Din motive de securitate, solicităm semnarea ordinului de livrare a comenzii. Nu se fac livrări care Căsuţe Poştale sau Oficii Poştale. Vă rugăm să verificaţi, la livrare, conformitatea comenzii: integritatea pachetului, corespondenţa codului de livrare cu cel din comandă. Vă rugăm să semnalaţi orice lipsă a conformităţii în scris atât în documentaţia firmei de curierat, sau la adresa de email de pe acest site. Dacă produsul primit este deteriorat, recomandăm returnarea lui în starea iniţială. Pierderea sau deteriorarea produselor comandate pe site-ul dusintors.com trece în responsabilitatea dumneavoastră, odată cu semnarea documentelor de transport.
Livrarea se efectuează prin Sameday Curier, în termen de 3-4 zile lucrătoare. Costul de transport este de …………., iar la comenzi mai mari de …………. RON, transportul este gratuit.

Livrare easybox:
Easybox este cea mai nouă opțiune de livrare pentru comenzile dumneavoastră la TOMOTOFOTO. Produsele comandate sunt livrate într-un locker securizat, disponibil nonstop în mai multe puncte de ridicare din toată țara.
Serviciul easybox este disponibil la anumite categorii de produse și se activează automat în Coșul de cumpărături când produsele din acesta se califică pentru livrare easybox.
Atunci când bifați în Coșul de cumpărături „locker easybox”, veți putea alege locker-ul de unde să ridicați comanda dumneavoastră, în funcție de destinație.

Condiții de livrare easybox:
Pot fi livrate doar produsele a căror mărime se încadrează în cele dimensiuni standard easybox de maxim 445 x 390 x 470 mm.
Se califică doar comenzile plătite online prin card bancar.
Costul de livrare este de ……… RON.

Cum beneficiați de easybox:
Adăugați în coș produsele dorite.
La modalitate de livrare alegeți „locker easybox” și selectați un easybox din lista de locații disponibile.
Când comanda dumneavoastră ajunge în easybox veți primi un SMS cu un cod PIN. Introducerea codul PIN la punctul de ridicare va duce la deblocarea compartimentului în care se află coletul.
Produsele din easybox pot fi ridicate la orice oră din zi și din noapte, în cel mult 36 de ore din momentul încărcării în locker de duminică până joi și în cel mult 72 de ore din momentul încărcării în locker de vineri până sâmbătă. Orele se scurg de la momentul în care ați primit codul PIN prin SMS.

Condiții de Retur
Conform Ordonanței de urgență nr 34/4.06.2014 privind drepturile consumatorilor în cadrul contractelor la distanță, cumpărătorul are dreptul să notifice în scris comerciantului că renunţă la cumpărare, fără penalităţi şi fără invocarea unui motiv, în termen de 14 zile calendaristice de la primirea produsului.

Cumpărătorul are dreptul sa se retragă din Contract, respectiv să returneze un Bun sau să renunțe la un Serviciu, în termen de 14 zile calendaristice, fara invocarea niciunui motiv si fără a suporta alte costuri decât cele de livrare. Astfel, potrivit OUG nr 34/2014, perioada de returnare a unui Bun sau renunțare la un Serviciu expiră în termen de 14 zile de la ziua în care Cumparatorul intră în posesia fizică a ultimului Bun – în cazul în care Cumparatorul comandă printr-o singură comandă produse multiple care vor fi livrate separat.
Conform OUG nr 34/2014, art. 16, lit. c, sunt exceptate de la dreptu de retragere si nu pot fi returnate produsele confectionate dupa specificatiile prevazute de consumator sau personalizate in mod clar – astfel cartile comandate cu autograf nu pot fi returnate.
In cazul in care Cumparatorul decide sa se retraga din Contract, acesta va putea completa online formularul de retur.
Cheltuielile directe de returnare a produselor sunt în sarcina cumpărătorului. Adresa de returnare a produselor este: ………………………………………

În situaţia în care cumpărătorul a beneficiat de livrarea gratuită a produselor în condiţiile explicate la secţiunea LIVRARE, din suma de restituit vom reţine aceste costuri (costurile de transport ale primei livrări). Pentru exercitarea dreptului de denunţare unilaterală a contractului trebuie să ne informaţi în scris, prin completarea formularului de Retur.
Pentru a fi acceptată returnarea produselor, acestea trebuie să fie în aceeaşi stare în care v-au fost livrate (să nu fie deteriorate; integritatea documentelor însoţitoare).
In cazul in care Clientul/Cumparatorul solicita retragerea din Contract in cadrul termenului legal de retragere din contract, trebuie sa returneze si eventualele cadouri care au insotit produsul respectiv. In cazul in care Comanda este achitata, Vanzatorul va rambursa suma in maxim 14 (paisprezece) zile de la data informarii Vanzatorului de catre Cumparator asupra deciziei sale de retragere din Contract. Suma va fi returnata dupa cum urmeaza:
– pentru Comenzile achitate cu card bancar ->prin restituire in contul din care a fost efectuata plata sau prin generarea unui voucher cu valoarea produsului returnat;
– pentru Comenzile achitate cu Op/Transfer/ -> prin virament bancar sau prin generarea unui voucher cu valoarea produsului returnat;
– pentru Comenzile achitate ramburs -> prin restituirea contravalorii produsului in contul bancar transmis de client sau prin generarea unui voucher cu valoarea produsului returnat.

Pentru a putea soluţiona cât mai repede cererea dumneavoastră de restituire, vă recomandăm să rambursaţi produsele prin intermediul SameDay Curier şi nu prin intermediul Poştei Române. Puteți opta pentru înlocuirea produsului returnat cu un altul disponibil pe stoc. În cazul în care doriţi înlocuirea produsului returnat cu un altul disponibil pe stoc, cheltuielile cu livrarea vor fi suportate de dumneavoastră, ca şi client. Rambursarea contravalorii produsului returnat se va face în cel mult 30 de zile calendaristice prin transfer bancar în contul IBAN specificat în Formularul de Retur. Aceste prevederi privitoarea la restituirea sumelor cuvenite clientilor ca urmare a initierii retururilor se aplica inclusiv pentru comenzile platite online prin intermediul procesatorului de plati Netopia Payments SRL.

Retururile, (indiferent de metoda de transport aleasa), nu se vor expedia niciodata de catre client catre TOMOTOFOTO SRL cu plata ramburs. Rambusarea sumelor se face numai prin virament bancar.

 

Conţinut şi Drepturi de Autor

Numele site-ului dusintors.com şi însemnele grafice afişate aici sunt mărci înregistrate ce aparţin TOMOTOFOTO SRL şi nu pot fi folosite sau copiate fară acordul scris al proprietarului.
Conţinutul site-ului dusintors.com (texte, imagini, elemente de grafică web, elemente grafice, scripturi etc.) este proprietatea TOMOTOFOTO SRL şi a partenerilor şi furnizorilor acestuia, fiind protejat de Legea drepturilor de autor şi de alte legi privind dreptul de proprietate intelectuală. Puteţi reproduce sau utiliza fragmente de text sau elemente grafice prezente pe site numai dacă ne cereţi, în prealabil, acordul scris pentru a o face.

Limitarea răspunderii

TOMOTOFOTO SRL nu răspunde sub nicio formă, în nicio măsură și nu poartă niciun fel de responsabilitate pentru serviciul de procesare a plăților cu cardul. TOMOTOFOTO SRL nu este responsabilă pentru niciun fel de eroare și/sau fraudă decurgând din sau în legătură cu acest serviciu. Totuși, deși serviciile de plată sunt oferite și dirijate în totalitate și în mod independent de către furnizorii noștri, TOMOTOFOTO SRL va întreprinde toate măsurile rezonabile pentru a limita, pe cât posibil, riscul apariției acestor erori și/sau fraude.

Legea aplicabilă. Litigii

Drepturile și obligațiile utilizatorilor Serviciului și ale TOMOTOFOTO SRL prevăzute de Termeni și Condiții, precum și toate efectele juridice pe care le produc Termenii și Condițiile vor fi interpretate și guvernate în conformitate cu legea română în vigoare. Orice litigiu născut din sau în legătură cu Termenii și Condițiile va fi soluționat pe cale amiabilă, fără ca prin aceasta să se restrângă dreptul Consumatorului la modalitatea alternativă de soluționare a disputelor, prin portalurile https://ec.europa.eu/consumers/odr/ şi/sau www.anpc.ro. În caz de imposibilitate de a ajunge la un acord, litigiul va fi soluționat de către instanța judecătorească română competentă aflată în raza teritorială a municipiului București.