despre carte

DUSÎNTORS este o carte inedită, care îmbină două jurnale de călătorie scrise din perspective diferite, a unui tată și a fiului său. 

Jurnalul DUS, o reeditare a cărții “Vând Kilometri”, apărută în 2010 și vândută în peste 10.000 de exemplare, este scris de Mihai, care pleacă singur într-o călătorie cu Doyle, motocicleta sa, cu scopul de a ajunge din România până în Mongolia, în 2009. Mihai descrie amănunțit fiecare etapă a călătoriei sale, sub forma unor scrisori adresate într-un stil personal oamenilor care, înainte de plecare, au cumpărat kilometrii călătoriei lui, în urma unui îndrăzneț artificiu de marketing scornit de fratele lui, Ion. DUS este astfel o republicare a unui volum de succes, într-o formă nouă, mai aproape de sufletul autorului.

Al doilea jurnal este scris de Vladimir, fiul lui Mihai și al Oanei, care pornește împreună cu părinții săi într-o altă călătorie spre Mongolia, 8 ani mai târziu, în 2017, pe o motocicleta cu ataș numită Zair. Vladimir descrie aproape același traseu făcut cu timp în urmă de tatăl său, aventurile și trăirile prin care a trecut, din perspectiva inocentă a unui copil de 6 ani, într-un jurnal însoțit de multe ilustrații color. ÎNTORS devine astfel o adevărată călătorie de-a lungul timpului, dar și o explorare a legăturii speciale dintre tată și fiu, legată de aceeași pasiune pentru aventură și libertate.

Cele două jurnale se îmbină astfel într-un mod unic, oferind două perspective diferite asupra a două călătorii spre aceeași destinație. Tatăl descrie călătoria lui în termeni mai largi și detaliați, în timp ce fiul oferă o perspectiva mai duioasă și intimă asupra experienței lor comune. Cartea este astfel o lectură captivantă și emoționantă, două povești puternice despre singurătate, familie și depărtare, care îmbină aventura cu introspecția, fiind cu siguranța o sursa de inspirație pentru oricine dorește să exploreze lumea, în orice fel.